Chuťovka
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 200 g mandlí
- ½ čajové lžičky mleté papriky (sladké nebo pálivé)
- 1 čajová lžička mořské soli
- Pár kapek olivového oleje
💡 Tip: Pokud se vám nechce mandle loupat, můžete si koupit již loupané.
Postup
- Zalijte mandle vroucí vodou, nechte je vychladnout a poté je oloupejte.
- V hmoždíři rozdrťte mořskou sůl a papriku na jemný prášek.
- Opékejte mandle na grilu při teplotě 200 °C. Dávejte pozor, aby se nespálily – jde to velmi rychle, takže se nebojte teplotu snížit nebo hořák na chvíli vypnout. Gril s víkem teplo dobře udrží.
- Mandle pravidelně míchejte, aby se opekly rovnoměrně.
- Vyjměte je z grilu a přendejte do mísy. Ihned zakápněte olivovým olejem a dobře promíchejte. Poté přidejte směs papriky a soli a promíchejte znovu, dokud nebudou mandle rovnoměrně obalené.
- Nakonec nechte směs vychladnout a podávejte.