Skip to content Skip to footer

Grilované kořeněné mandle

Chuťovka
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 200 g mandlí
  • ½ čajové lžičky mleté papriky (sladké nebo pálivé)
  • 1 čajová lžička mořské soli
  • Pár kapek olivového oleje

💡 Tip: Pokud se vám nechce mandle loupat, můžete si koupit již loupané.

Postup

  1. Zalijte mandle vroucí vodou, nechte je vychladnout a poté je oloupejte.
  2. V hmoždíři rozdrťte mořskou sůl a papriku na jemný prášek.
  3. Opékejte mandle na grilu při teplotě 200 °C. Dávejte pozor, aby se nespálily – jde to velmi rychle, takže se nebojte teplotu snížit nebo hořák na chvíli vypnout. Gril s víkem teplo dobře udrží.
  4. Mandle pravidelně míchejte, aby se opekly rovnoměrně.
  5. Vyjměte je z grilu a přendejte do mísy. Ihned zakápněte olivovým olejem a dobře promíchejte. Poté přidejte směs papriky a soli a promíchejte znovu, dokud nebudou mandle rovnoměrně obalené.
  6. Nakonec nechte směs vychladnout a podávejte.

Zanechte komentář