Skip to content Skip to footer

Pizza se sušenými rajčaty, červenou cibulí a salámem

Hlavní jídlo
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Těsto na pizzu

  • 275 g mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička droždí
  • 2 lžičky soli
  • 175 ml teplé vody
  • 2 lžičky olivového oleje

Přísady na pizzu

  • Rajčatová passata
  • Sýr Mozzarella
  • Salám (ideálně pálivý)
  • Nakrájená červená cibule
  • Sušená rajčata
  • Černé olivy (volitelné)

💡 Tip: Pod těsto na pizzu položte pečicí papír, aby šlo snadno přenést na pizza kámen. Papír jednoduše odstraníte, jakmile těsto začne kynout a zpevní se.

Postup:

  1. V malé misce smíchejte cukr a droždí s teplou vodou. Nechte odstát 5 minut. Droždí by mělo začít kvasit, poznáte to podle pěny na povrchu.
  2. Připravte těsto přidáním vzniklé směsi do mouky společně s olivovým olejem a solí. Hněťte přibližně 10 minut, dokud nevznikne měkké a hladké těsto.
  3. Těsto vytvarujte do koule a vložte do velké mísy. Potřete trochou olivového oleje, přikryjte a nechte kynout na teplém místě asi 2 hodiny (nebo přes noc v lednici).
  4. Před pečením těsto znovu krátce propracujte a nechte ještě jednou vykynout.
  5. Položte pizza kámen na grilovací plochu a předehřejte ho na 230 °C (cca 15–20 minut).
  6. Těsto vyválejte do kruhu a položte na malý kus pečicího papíru.
  7. Rozetřete rajčatovou passatu, posypte částí mozzarelly.
  8. Přidejte červenou cibuli, salám, sušená rajčata a případně olivy.
  9. Zasypejte zbylou mozzarellou a rovnoměrně pokapejte olivovým olejem.
  10. Pizzu přeneste na pizza kámen a pečte pod zavřeným víkem 10–15 minut (dle teploty kamene).
  11. Jakmile je pizza hotová, sundejte ji z grilu pomocí kovové lopatky nebo tácku na pizzu.
  12. Podávejte ihned

Zanechte komentář